Selecteer een pagina

Ons team

Sabine Vermeersch

Endocrinoloog

Rol van de endocrinoloog

De endocrinoloog maakt naast chirurg, diëtist, psycholoog en coördinerend verpleegkundige, deel uit van het multidisciplinair team dat rond obesitas werkt. Een endocrinoloog is een specialist in de inwendige geneeskunde die zich bezighoudt met hormonale stoornissen en stofwisselingsziekten.

In het screeningsprogramma voor obesitas of bij intake voor bariatrische ingreep, zit ook systematisch een endocrinologisch nazicht/advies. Hierbij wordt een hormonaal bilan verricht (met oa nazicht schildklier, bijnier,..) alsook metabole doorlichting (lipiden, suikermetabolisme, hypertensie). Eventuele onderliggende pathologie, die aan de basis van het gewichtsprobleem kan liggen, wordt opgespoord en ook behandeld.

Op basis van deze onderzoeken wordt bekeken of je een geschikte kandidaat/kandidate bent voor bariatrische heelkunde, dan wel voor een niet-chirurgisch opvolgtraject ikv obesitas.

Ook zal de endocrinoloog postoperatief opvolging doen van gewicht, metabole alsook nutritionele parameters. Tevens kunnen specifieke verwikkelingen ikv deze chirurgie opgespoord en behandeld worden (oa dumpingsyndroom).

Het belang van multidisciplinaire opvolging na bariatrische ingreep kan niet genoeg benadrukt worden, om welzijn en succes op langere termijn na te streven.

Wie ben ik?

Mijn naam is Sabine Vermeersch en ik ben de internist-endocrinoloog binnen het Obesitas-team.

Ik voltooide mijn studies geneeskunde aan de Vrije Universiteit Brussel waarna ik me specialiseerde in de endocrinologie-diabetologie. Hiervoor deed ik stages in verschillende ziekenhuizen waar ik zeer diverse ervaringen opdeed (oa UZ Brussel, UZ Gent, ZNA Middelheim, UMC Sint-Pieter).

Naast de algemene endocrinologie en diabetologie, heb ik ook een bijzondere interesse ontwikkeld in de internistische zorg en begeleiding rond obesitas en bariatrische heelkunde.

De postoperatieve begeleiding met specifieke zorg neem ik dan ook ter harte.

 

03 880 90 11

info@rupelobesitascentrum.be

’s Herenbaan 172
2840 Rumst