Conservatief traject

Vrijblijvende consultatie

 

Je eerste afspraak is altijd bij Dr. De Coninck, chirurg. Hij zet alle opties voor je op een rij.

In de eerste plaats wordt bekeken of het overgewicht kan worden aangepakt zonder operatie. Maar dat hoef je zeker niet alleen te doen.

Beter nog: er staat een heel team voor je klaar!

Meten is weten

 

Kies je voor het Rupel Obesitas Centrum om je te helpen? Dan regelen coördinatoren Dr. Marc De Coninck en Elke Meynaerts meteen je volgende afspraken. 

Eerst analyseert diëtiste Elke Meynaerts of diëtiste Anne Michiels je eetgewoonten en krijg je een op maat uitgewerkt voedingsschema mee. Vervolgens loop je langs bij bewegingscoach Frank Danckaerts. Die onderwerpt je aan een fiets- en krachtproef om je conditieniveau te bepalen. Psychologe Kristien Stallaert heeft dan weer oog voor het niet te onderschatten mentale aspect. Terwijl team endocrinologie eventuele hormonale oorzaken van overgewicht opspoort en behandelt.

Al deze consultaties resulteren in een aantal belangrijke parameters. Die bepalen mee welk traject het best bij je past.

Doelen stellen

 

Het team van specialisten stemt zijn bevindingen af op elkaar. Hieruit volgt een aanpak op maat voor jou.

Gezonde voeding en voldoende beweging staan vanzelfsprekend centraal. De diëtiste helpt je een realistisch doel te stellen. Bij de bewegingscoach mag je tweemaal per week een uur sporten. En wanneer je daar nood aan hebt, ondersteunt ook de psycholoog jouw verdere traject.

Evaluatie

 

Je motivatie is onze grootste prioriteit. We blijven je vooruitgang daarom als team op de voet volgen.

Ongeveer vier weken na de eerste consultatie bij de diëtiste volgt een nieuwe lichaamsanalyse. Ervaar je problemen met het nieuwe eetpatroon? Je voedingsschema kan worden aangepast aan jouw mogelijkheden. Daarnaast is het ook van belang dat je het sporten volhoudt. We laten bovendien altijd ruimte voor jouw persoonlijke beleving en bekommernissen.

Wat als je niet het gewenste resultaat behaalt?

 

Hemel en aarde bewogen maar weinig of geen vooruitgang? Je optie voor het chirurgisch traject blijft op elk moment bespreekbaar.