Getuigenissen

Getuigenis van Daniëlla

 

Mijn gewicht bedroeg destijds 105kg en samen met het team van het ROC hebben we besloten om voor een gastric bypass te gaan.

In februari 2021 bereikte ik een gewicht van 70kg. Intussen liet ik ook nog een buikwandcorrectie uitvoeren en momenteel weeg ik 67kg.

Ik eet nog altijd kleine porties en zo gezond als mogelijk. Ook probeer ik voldoende te bewegen.

Ik ben blij met de beslissing die ik 3 jaar geleden nam, en weet dat het nu vooral aan mezelf is om dit mooie resultaat zo te houden!

Daniëlla

Getuigenis van Laura

 

Voor mijn operatie had ik al meerdere dieetpogingen gedaan. Telkens keer was ik afgevallen maar telkens keer kwam het gewicht terug plus nog wat extra. Ik heb toen raad gevraagd aan mijn huisdokter en een van de opties was een gastric bypass laten zetten.

Ik heb er lang over nagedacht maar ben dan toch het traject ingestapt. Ik werd meteen goed opgevangen door een deskundig team. Alles werd goed uitgelegd en als ik vragen had kon ik deze meteen aan de juiste persoon stellen. De operatie zelf is erg goed verlopen, de dag erna kon ik al recht staan. Tijdens mijn 3 dagen in het ziekenhuis heeft iedereen van het team tijd vrijgemaakt om langs te komen en uitleg en
advies te geven. Ik heb ongeveer een kleine 2 weken last gehad van de operatie maar ik verbeterde elke dag wel een beetje.

In het begin ging eten wat moeizaam maar ook daar zat beetje bij beetje verbetering in. Nu 2 jaar later ben ik ongeveer 47 kg afgevallen, ik heb zoveel meer energie en ik voel mij echt goed in mijn vel. Ik kan eten wat ik wil en heb nergens last meer van.

Ik heb onlangs mijn 1ste loopwedstrijd gelopen en heb een mooie tijd gehaald, dit had ik 2 jaar geleden niet voor mogelijk gehouden! Dit allemaal dankzij het geweldige team dat mij altijd heeft gesteund en altijd klaar stond om al mijn vragen te beantwoorden.

Dank u obesitas centrum team! 

Getuigenis van Inge

 

Al 20 jaar heb ik te kampen met zwaar overgewicht. Ik heb in die jaren van alles geprobeerd, soms met resultaat, maar nooit blijvend. Daarom ben ik beginnen nadenken over een gastric bypass. Ik heb contact opgenomen met het Obesitascentrum in AZ Rivierenland Rumst.

Het eerste gesprek was bij Dr. De Coninck. Hij heeft niet alleen informatie gegeven over de operatie, maar ook uitgelegd dat er de mogelijkheid is om zonder operatie gewicht te verliezen, door de begeleiding in het centrum.

Ik heb voor mezelf beslist om toch de operatie te laten uitvoeren. Ik ben na die beslissing beginnen sporten in het ziekenhuis, 2 maal per week, onder toezicht van de bewegingscoach. Ook ben ik op consultatie gegaan bij een endocrinoloog, psycholoog en diëtiste. Al deze mensen waren heel vriendelijk en namen de tijd om alles uit te leggen.

De operatie zelf is heel goed verlopen, na 2 dagen mocht ik het ziekenhuis al verlaten. Ook na de operatie kon ik met mijn vragen meteen terecht bij de dokter en de diëtiste.

Ik ben blij dat ik de stap gezet heb, ik ben nog steeds aan het sporten, de kilo’s gaan er vlot af en ik voel mij veel beter en fitter dan de voorbije 20 jaar.

In 2018 op 7 juni liet ik na lang nadenken en info vergaren een gastric bypass uitvoeren. Ik heb het traject doorlopen in Reet in de obesitas kliniek. Eerst een gesprek met Dr De Coninck en nadien doorlichting door het volledige team om een ‘ja’ te krijgen. Alles bij mekaar een 6 maanden.

We zijn een jaar later en ik had het veel eerder moeten laten doen. Ik vermagerde niet wat ik ook probeerde. Na 5 kg afvallen stopte telkens mijn inspanning en ook mijn moed. Ik ben nu net geen 40 kg lichter. Van maat 54 naar maat 46 en ik heb een ander leven. Gelukkig geen enkele last of negatieve nevenwerkingen. Ik kan nog alles eten, maar sommige dingen gewoon minder graag. Ik huppel weer vrolijk rond ipv met pijn en zwetend de dag door te komen.

Voor je eraan begint moet je je goed informeren. Maar als je gewicht je parten speelt en wat je ook doet je er geen kilo afkrijgt… het overwegen waard. Maar niet gelijk waar… een goeie chirurg en goed team om je op te volgen is goud waard.

Getuigenis van Anja

 

In 2016 heb ik de piste onderzocht om een gastric bypass te ondergaan. Ik ging naar het Rupel Obesitas Centrum in Rumst en heb alle vooronderzoeken laten uitvoeren. Maar ik was er nog niet klaar voor. 2 jaar later heb ik dan toch beslist om de operatie te laten uitvoeren. Op 6 februari 2018 was dan de grote dag!

Ik woog op mijn zwaarste 106 kg. Tijdens het pre-dieet was ik al een aantal kg kwijt. Ik werd geopereerd door dr. De Coninck. De kilo’s vlogen eraf. Ik testte voor mezelf wat ik wel en niet kon verdragen qua voeding. Mijn lichaam gaf heel goed aan wat wel en niet kon. De belangrijkste les die ik heb geleerd is dat je moet luisteren naar je lichaam. Dat toont je wanneer je genoeg hebt of wanneer iets al dan niet goed voor je is. De diëtiste, Elke, heeft me heel goed begeleid en stond altijd klaar met raad en daad. Tips om dit alles te combineren met een jong gezin en een drukke baan lagen klaar bij iedere vraag. Momenteel heb ik reeds 8 maanden een stabiel gewicht dat varieert  tussen 56 en 58 kg. 

Ik wil het ganse team van het Rupel Obesitas Centrum bedanken om mij de kans te geven op een nieuw leven. Een nieuw leven dat ik zelf in handen heb genomen en waar luisteren naar mijn lichaam centraal staat. De operatie heeft me geholpen om snel mijn doel te bereiken. Dit doel was eerst en vooral gewicht verliezen en een gezonder leven leiden. Leuke kledij kunnen kopen en dragen is mooi meegenomen. Ik weet dat het nu pas begint en dat ik de rest van mijn leven ga moeten letten op voeding en beweging. Maar ik weet zeker dat ik niet meer de weg op wil die ik reeds bewandeld heb. Het team van de obesitascentrum heeft me ook gezegd dat  ik altijd beroep op hen kan doen en ik weet dat zij dit menen.

Nog een goede raad die ik wil meegeven: ga zeker je heil niet moet zoeken in de verschillende groepen op facebook e.d. rond gastric bypass. Daar wordt vanalles verteld en er worden soms medische vragen gesteld die je, bij een goede begeleiding, beter aan het centrum kan vragen. Elke operatie is individueel en je spiegelen aan anderen die zo’n operatie hebben laten uitvoeren is demotiverend. Elk lichaam reageert anders en bij hulpvragen of problemen staat het Rupel Obestias Centrum steeds voor je klaar!