Selecteer een pagina

Ons team

Elke Meynaerts

Diëtiste

Rol van de diëtiste

Tijdens een 1ste consult gebeurt altijd eerst een algemene anamnese, gevolgd door een lichaamsanalyse en een meer uitgebreide voedingsanamnese. Het 1ste consult heeft als doel een beeld te krijgen van jouw leef- en eetgewoonten. Mogelijke dieetfouten worden besproken en je krijgt alvast een basisdagschema mee om van start te gaan. Om je nog beter op weg te weg te helpen met het kiezen van juiste voedingsmiddelen als tussendoortje, broodbeleg en vlees of vis bij je warme maaltijd, krijg je ook hiervan een lijstje mee naar huis.

We gebruiken dit 1ste consult tevens om te polsen maar jouw verwachtingen en stellen haalbare doelen op.
Na een 3-tal weken zien we elkaar terug op raadpleging en volgt er een evaluatie van je dagschema: wat het je als positief ervaren, wat negatief; en uiteraard niet te vergeten: wat is het resultaat op de weegschaal. Je dagschema wordt aangepast naargelang jouw bevindingen en mogelijkheden om te fungeren als hulpmiddel om jouw doelen te bereiken.

Tijdens de volgende consulten wordt er ook dieper ingegaan op productkeuze en juiste interpretatie van etiketten. Ook wordt er aandacht besteedt aan menuplanning en wat te doen met je dagschema in geval van feestjes of op vakantie. Uiteraard is er tijdens ieder consult altijd ruimte voor jouw persoonlijke beleving, opmerkingen en bekommernissen.

Bij ieder consult vindt er ook steeds een lichaamsanalyse plaats. Dit gebeurt op een speciale weegschaal die aan de hand van gemeten weerstand, naast je gewicht en BMI, ook een idee geeft van vet- en spiermassa, mate van visceraal vet en vochtbalans. Dankzij deze metingen kunnen we samen nagaan, niet enkel of je voldoende gewicht verliest, maar ook of dit op een correcte manier gebeurt. Je hoeft tijdens de meting niets specifiek te doen. Het gebeurt snel en uiteraard ook pijnloos. De gegevens worden opgeslagen en zelf ontvang je elke keer een afprint van je resultaat. Tussendoor kan je indien je wenst steeds een overzicht vragen van jouw evolutie.

Als diëtiste tracht ik te werken op jouw maat, aan jouw tempo. Ik werk ook nauw samen met de andere disciplines binnen het Rupel obesitascentrum. Met andere woorden: er staat een multidisciplinair team klaar om hand in hand met jou samen te streven naar het behalen van jouw doel! 

Wie ben ik

Mijn naam is Elke Meynaerts en van opleiding ben ik bachelor in de voedings- en dieetkunde. Ik vervolledigde mijn opleiding tevens tot diabeteseducator.

Sinds 5 jaar maak ik nu deel uit van het Rupel obesitascentrum. Naast mijn taken binnen het ROC begeleid ik ook patiënten binnen oncologie en in het kader van ondervoeding.

Met mijn manier van werken hoop ik samen met jou een fijne en haalbare manier te vinden om jou doel te bereiken.

03 880 90 11

info@rupelobesitascentrum.be

’s Herenbaan 172
2840 Rumst